registrovat | přihlásit se
vyhledat rss

Známé kluby bez fanoušků – Puskas Akademia

úterý, 16.02.2021 - přejít do komentářů
Vesnice, která má 1688 obyvatel a vyrůstal v ní maďarský premiér Orbán...
/titleImg/zname-kluby-bez-fanousku-puskas-akademia/4/9684.jpg?width=570

V předposledním díle naší série o známých klubech bez fanoušků se podíváme do Maďarska. Jméno Ference Puskase, legendy maďarského fotbalu, je známé po celém světě. Nicméně, nenechte se zmást, klub Puskas Akademia nemá s tímto vynikajícím útočníkem nic společného.

Ferenc Puskas byl odchovancem budapešťského Honvedu, Puskas Akademia byla zřízena jako farma Videotonu Székesfehérvár (dnešní název MOL Fehervár).

Podobně jako u istanbulského Basaksehiru, o kterém jsme psali v prvním díle, i zde hraje hlavní roli v klubu provázanost s maďarskou politikou. Mužstvo Puskas Akademia totiž sídlí ve vesnici Felcsút, která má jen 1688 obyvatel! Zde vyrůstal jak současný maďarský premiér Viktor Orbán, tak i majitel Akademie a velký přítel Orbána, Lőrinc Mészáros, mimochodem nejbohatší muž Maďarska.

Pod vedením tohoto dua se Puskas Akademia probojovala v sezóně 2012-2013 do první ligy, nicméně jednalo se ještě o epizodní roli. Mészáros se poté rozhodl připravit klub na další postup do nejvyšší soutěže po všech směrech. Začal s rekonstrukcí Pancho Areny, domovského stánku Puskas Akademie. Celý stadion nechal kompletně zastřešit a vybudovat nové tribuny. Kapacita stadionu byla stanovena na 3816 sedících diváků, což je sice malé číslo, nicméně stále více jak 2krát větší, než je počet obyvatel Felcsútu. Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 12,5 milionu eur.

Po další investici, tentokráte do kádru, přišel také další postup v sezóně 2016-2017. Hned po návratu do ligy se podařilo tomuto klubu postoupit do finále Maďarského poháru (prohra na penalty s Ujpestem). Už o dva roky později skončila Puskas Akademia v lize na třetím místě a zahrála si také předkolo Evropské ligy, kde však neuspěla proti švédskému Hammarby.

Tento rok (únor 2021) se Puskas Akademia opět drží na třetím místě, když jenom o skóre zaostává za druhým MOL Fehervárem (ano, právě MOLu měla být Puskas Akademia farmou).

Zatímco v ostatních dílech jsme mohli nabídnout alespoň nějaké fotky fanoušků, v dnešním díle bohužel nemáme kde brát. Fanoušci Puskase totiž prakticky neexistují (průměrná návštěva něco málo přes 1000 lidí), o ultas ani nemluvě.

Samozřejmě i po celém Maďarsku je Puskas Akademia zesměšňována. Například na skoro všech fanouškovských webech maďarských táborů ani v tabulce nenajdete název Puskas Akademia, ale jen Felcsút. Fanoušci Debrecenu či Mezőkövesdu pak umísťují při domácích zápasech do sektoru hostů figuríny či dřívka s domnělými fans Puskas Akademia.

Atmosféra na domácích zápase Puskas Akademia neexistuje, venku jsou to samé výjezdové nuly.

Jak už bylo řečeno, fotky fanoušků dnes nečekejte, proto zařazujeme jen fotky a video stadionu, který je díky Orbánovým a Mészarosovým penězům opravdu architektonickým skvostem.

Autor: RadekN

clbanner



Videa

Bad Blue Boys protestují proti Mamičům


další videa >
Vlajkonosi.cz
Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata! 08.10.2021

Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata!


VLAJKONOŠI v Chomutově 15.11.2019

VLAJKONOŠI v Chomutově


Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova! 09.11.2019

Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova!

více na www.vlajkonosi.cz>
Groundhopping.cz
BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál "No one likes us", posléze (možná až otravně) provází až do příletu domů...


Návštěva 3. ligy v německém Zwickau. 21.01.2023

Návštěva 3. ligy v německém Zwickau.


Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou! 13.07.2022

Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou!

více na www.groundhopping.cz>
clbanner
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace