registrovat | přihlásit se
vyhledat rss

Zástupci Komety a Sparty lobovali za fanoušky

z domova úterý, 25.08.2020 - přejít do komentářů
Účastníci se shodly, že co nejrychlejší návrat k normálu je žádoucí...
/titleImg/zatupci-komety-a-sparty-lobovali-za-fanousky/4/9509.jpg?width=570

Dnes odpoledne proběhlo na úřadě vlády jednání mezi premiérem Andrejem Babišem, vládním zmocněncem pro vědu a výzkum Romanem Prymulou a zástupci hokejových fanoušků, konkrétně se zástupci Sparty Praha a Komety Brno, kteří zároveň zastupovali i ostatní tábory fanoušků, sdružené v Asociaci hokejových fanoušků (AHF). Předmětem jednání byla podoba vládních opatření, která citelným způsobem zasahují do nadcházející hokejové sezony. Ze strany zástupců fanoušků byl prezentován požadavek na co nejrychlejší návrat do normálního stavu, tedy na zrušení limitu návštěvnosti a odstranění povinnosti dodržovat během pobytu na stadionu rozestupy a pohybovat se zde pouze se zakrytými dýchacími cestami.

Obě strany se v obecné rovině shodly na tom, že co nejrychlejší návrat k normálu je žádoucí, ze strany zástupců vlády však nicméně bylo zároveň konstatováno, že kompletní uvolnění opatření není v současné situaci vzhledem k nadcházejícímu podzimu a nejistému vývoji nákazy prozatím možné. Aktuální limit návštěvnosti pro hokejová utkání tedy v tuto chvíli zůstává na úrovni pět tisíc diváků s tím, že tito diváci musí být rozděleni do deseti vzájemně oddělených sektorů. Konkrétní nastavení tohoto systému nicméně může být přizpůsobeno podmínkám jednotlivých stadionů– například toalety by tak mohly být přístupné divákům ze všech sektorů najednou. Změny taktéž mohou nastat v pravidlech pro nošení roušek s tím, že například pro sedící diváky by nemusely být nutně povinné. Konkrétní podmínky pobytu na stadionech tak budou dále předmětem jednání, a to i mezi samotnými kluby a krajskými hygienickými stanicemi.

Ze strany Romana Prymuly zároveň padlo ujištění, že veškerý budoucí vývoj se bude odvíjet primárně od epidemiologické situace v podzimních měsících. Pokud by tato situace byla příznivá, tedy pokud by nedocházelo k výraznému nárůstu nakažených, respektive hospitalizovaných osob, mohlo by dle jeho názoru ještě v podzimních měsících dojít k razantnějšímu uvolnění současných opatření. Vyhodnocována bude taktéž role, jakou při šíření nákazy budou hrát samotné sportovní akce s tím, že pokud jejich role při šíření nákazy nebude vysoká, umožní to rychlejší uvolňování současných opatření.

Jakožto hokejoví fanoušci musíme konstatovat, že nadále trváme na co nejrychlejším návratu k normálnímu stavu. Na jednu stranu oceňujeme, že si je podobné nutnosti vědoma i samotná vláda, avšak zároveň zdůrazňujeme, že toto přesvědčení je nutné převést i do praxe, a to pokud možno co nejrychleji.

Nadále taktéž všechny fanoušky, kteří sdílí náš postoj vyzýváme, aby podpořili naši oficiální událost "Pusťte nás na hokej"

T!P - Společné prohlášení českých hokejových fanoušků

zdroj: Modrobílí - sdružení fanoušků Komety Brno

Autor: MartinŘ

clbanner



Videa

Bad Blue Boys protestují proti Mamičům


další videa >
Vlajkonosi.cz
Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata! 08.10.2021

Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata!


VLAJKONOŠI v Chomutově 15.11.2019

VLAJKONOŠI v Chomutově


Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova! 09.11.2019

Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova!

více na www.vlajkonosi.cz>
Groundhopping.cz
BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál "No one likes us", posléze (možná až otravně) provází až do příletu domů...


Návštěva 3. ligy v německém Zwickau. 21.01.2023

Návštěva 3. ligy v německém Zwickau.


Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou! 13.07.2022

Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou!

více na www.groundhopping.cz>
clbanner
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace