registrovat | přihlásit se
vyhledat rss

Ultras Slovanu oslavili 101 let a ukončili družbu?

pondělí, 04.05.2020 - přejít do komentářů
ŠK Slovan Bratislava slaví 101. narozeniny. Je družba s Brnem minulostí?
/titleImg/ultras-slovanu-oslavili-101-let-a-ukoncili-druzbu/4/9407.jpg?width=570

Ultras Slovanu Bratislava včera oslavili 101. narozeniny. Před Stadionem v Bratislavě ve večerních hodinách odpalují pyro na počest svého klubu. Dnes se na FB Ultras Slovan objevilo oficiální stanovisko k ukončení dlouholeté družby se Zbrojovkou Brno. 

Ultras Slovan official: Dnes vám slovanisti oznamujeme, že sa dlhoročná družba medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Zbrojovka Brno oficiálne končí.

Mimo futbal nikomu nezakazujeme aj naďalej udržiavať kamarátstva, ktoré sa za tak dlhý čas medzi nami vybudovali.

Z úcty a rešpektu k tejto už ex-družbe vás žiadame, aby ste si odpustili zbytočné komentáre!
USP

Družba mezi Brnem a Slovanem Bratislava vznikla v roce 1999 a vyvinula se z pozvání cca 20 příznivců Brna na zápas Slovanu Bratislava se Spartakem Trnava v roce 1998.

Na zrušení družby však následně reagují staří z USP aktivní v 90. letech až do roku 2015.
 

VYHLÁSENIE ULTRAS SLOVAN PRESSBURG (aktívnych v rokoch ´90 - ´15)

Doba sa mení, hooligans sa mení a aj ľudia sa menia. Menia sa ich aktivity, priority a pohľad na vec... ale niektoré veci sú konštantné, historicky dané a nemenné. Nie, nie sme už aktívni, ani nebudeme. Po dlhom váhaní a apeloch od množstva ľudí sme sa rozhodli reagovať.

Veľká skupina ľudí, ktorí stáli za vznikom skupiny USP, za vznikom družby s Brnom a za drancovaním celého Československa spoločne bok po boku s bratmi z Brna počas dvoch dekád rozhodne NESÚHLASÍ so zrušením družby a túto skutočnosť NEAKCEPTUJE! Dnešná generácia nemá morálne ani hodnotové právo rozhodovať a hovoriť v mene USP, teda v mene skupiny, ktorú nebudovali, len sa do nej v čase najväčšej slávy dostali (niektorí aj navtírali) a dnes ťažia z toho, že jej hlavné postavy museli frontové línie opustiť z osobných alebo legislatívnych dôvodov.

Oddnes sa dištancujeme od aktivít rádoby USP, nesúhlasíme a neželámi si, aby akékoľvek zoskupenie v súčasnosti a ani v budúcnosti nieslo už meno USP! USP odchádza, tak ako odchádza pod zámienkou koronavírusu a svetovej krízy stará éra celého sveta a nahrádza ju new age. Navždy odchádzajú z aktívnej scény aj starí fotri, ktorí si so sebou berú svoje dieťa. Nech si chlapci založia svoju skupinu, napr. Slovan hooligans 2020.

Nikdy sme neboli prílišní exibicionisti a neprali špinavé prádlo na verejnosti. Nebudeme to robiť ani dnes a vyjadríme sa iba k družbe s Brnom.

Odmietame dovoliť pochovať zopár jedincami to, čo sme my budovali spoločným potom, slzami, krvou či paragrafmi a naša družba naďalej trvá!

Síce nie sme a nebudeme aktívni na poli, ale rozdať rany v krčmách či v okolí štadióna stále zvládneme a ak bude treba, tak i do radov slovanistov.

SLOVAN + BRNO NAVŽDY! OCEĽOVÁ DRUŽBA NAVŽDY!

P.S. Toto vyhlásenie je odkonzultované s našou generačnou garnitúrou bratov z Brna. Sú a budú vždy vítaní na Tehelnom poli a my budeme stáť vždy za nimi a také sú reakcie i množstva z vás!

Pravé USP 

 Jenomže tím celá kouza nekončí a přichází další prohlášení...

 

REHLÁSENIE ZAKLADATEĽOV USP A DRUŽBY SLOVAN – BRNO (AKTÍVNE OBDOBIE 1990-2007)

Skupina USP bola založená začiatkom 90. rokov v kedysi legendárnej krčme Gemer. Oficiálny začiatok USP je stanovený na rok 1992, kedy bola prvýkrát vyvesená vlajka USP na zápase Slovana a to priamo u najväčšieho rivala v Trnave. V tomto období neexistovali organizované bitky, ale iba príležitostné pred štadiónom, na parkoviskách, či na štadióne. V období ešte federálnej ligy neboli vybudované žiadne priateľské, či kamarátske vzťahy s Brnom. Ale ako sa píše, doba sa mení, ľudia sa menia a aj u nás nastala výmena vedenia USP. Nové vedenie USP v roku 1998 stálo za založením družby s Brnom. Zakladajúca generácia z rokov 1990 zo začiatku nenachádzala pochopenie pre túto družbu, avšak rešpektovala a akceptovala rozhodnutie nového vedenia USP. A to práve na základe toho, že predchádzajúca generácia už nebola toľko aktívna na bojovom poli a prenechala aktivitu mladším. Postupom času sa družba stala na určité obdobie nedobytnou družbou v Česko-Slovensku. Vznikli nádherné priateľstvá a kamarátstva, ktoré trvajú aj dodnes. Čas sa mení, ľudia sa vymieňajú a život ide ďalej.

Preto reagujeme na vyhlásenie – https://www.facebook.com/Ultras-Slovan-422978104544334/, ktoré v žiadnom prípade nezachytáva založenie USP, založenie družby, či začiatky naberania sily na družbe. Toto vyhlásenie zachytáva vedenie USP z obdobia od roku 2010 – 2015. Aj napriek tomu, že počas obdobia 2010 – 2015 vedenie USP naďalej rozvíjalo vynikajúce obojstranné vzťahy medzi Slovanom a Brnom, nemajú žiadne oprávnenie sa vyjadrovať k zakladaniu skupiny USP alebo aj k zakladaniu samotnej družby. V roku 2016 nastáva ďalšia zmena vo vedení USP, ktoré sa vyvíja až do dnešného.

PREHLÁSENIE ZAKLADATEĽOV USP A DRUŽBY SLOVAN – BRNO (AKTÍVNE OBDOBIE 1990-2007)

Chceme napísať, že nás veľmi mrzí ukončenie vyše 20-ročnej družby, kedy aj starší chalani z 90.rokov, ktorí na začiatku družby boli proti, si nakoniec našli vzťah k tejto družbe a našli si množstvo kamarátov a priateľov. Mrzí nás koniec družby, pretože práve v začiatkoch tejto družby nás podpora z Brna postavila na nohy a vďaka družbe sme začali pravidelne vyhrávať nad naším nepriateľom z Trnavy. Legendárne bitky, legendárne oslavy, legendárne priateľstvá…

Avšak nie sme už dávno aktívni, presne rovnako ako vedenie USP z rokov 2010-2015. A práve preto môžeme iba vyjadriť ľútosť nad tým, že to takto dopadlo. Že si súčasné generácie Slovana a Brna nenašli bližšie vzťahy, bližšie aktivity a bližšie priateľstvá. Že si navzájom nevedeli vysvetliť veci, že dostatočne nehľadali riešenia ako prekonať „krízu“, až sa nakoniec rozišli. Rozchod bol na spadnutie a je úplne nepodstatné, kto urobil a zverejnil tento krok ako prvý.

Či sa to nám páči alebo nepáči, karty v rukách majú vždy iba tí, ktorí sú aktívni na bojovom poli. Tak ako ich mali chalani z USP v rukách v 90.rokoch a založili USP a rozvíjali ho, tak ako ich mali chalani z USP v rukách v roku 1998, kedy založili družbu, tak ako ich mali chalani v rukách v období rokov 2010-2015 a hrdo reprezentovali USP, tak teraz majú karty v rukách chalani z USP v roku 2020. Toto treba akceptovať a rešpektovať.

Preto sme názoru, že ukončiť činnosť USP a zakázať niesť meno USP aktuálnej generácie nemá právo ani generácia z 90.rokov, ani generácia vzniku družby, ani ďalšie generácie. Zánik USP môže nastať vtedy, ak aktuálna a činná generácia sa tak rozhodne a nenájde sa nová generácia, ktorá by prevzala kormidlo a udávala smer. USP TU BOLO, JE A VERÍME, ŽE BUDE!

Na záver chceme úprimne pozdraviť našich priateľov a kamarátov z Brna! Vždy a kedykoľvek budete našimi vítanými hosťami, presne tak ako to bolo doposiaľ!

Na aktuálne vedenie USP apelujeme, že tak ako rešpektujeme ich rozhodnutie o ukončení družby (aj keď s nevôľou), tak aby oni rešpektovali a akceptovali naše dlhoročné priateľstvá a kamarátstva s Brnom!

Zakladatelia USP a družby Slovan – Brno (obdobie 1990 – 2007)

 

VIDEO - PYROŠOU Z OSLAVY 101 LET ŠK SLOVAN BRATISLAVA

Autor: JirkaC

clbanner



Videa

Bad Blue Boys protestují proti Mamičům


další videa >
Vlajkonosi.cz
Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata! 08.10.2021

Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata!


VLAJKONOŠI v Chomutově 15.11.2019

VLAJKONOŠI v Chomutově


Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova! 09.11.2019

Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova!

více na www.vlajkonosi.cz>
Groundhopping.cz
BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál "No one likes us", posléze (možná až otravně) provází až do příletu domů...


Návštěva 3. ligy v německém Zwickau. 21.01.2023

Návštěva 3. ligy v německém Zwickau.


Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou! 13.07.2022

Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou!

více na www.groundhopping.cz>
clbanner
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace