registrovat | přihlásit se
vyhledat rss

Pusťte fanoušky na fotbal, aneb vraťte fotbal lidu

blog fanoušků pondělí, 08.06.2020 - přejít do komentářů
Blog na aktuální téma
/titleImg/pustte-fanousky-na-fotbal-aneb-vratte-fotbal-lidu/4/9431.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Pusťte fanoušky na fotbal, aneb vraťte fotbal lidem!

S veškerým respektem a také s určitými obavami před zákeřným virem COVID-19, žádám odpovědné osoby, aby otevřely stadiony a dovolili fanouškům návrat na tribuny. Je nejvyšší čas.


Máme za sebou 4 kola, která se hrála bez diváků, respektive s minimálním počtem účastníků. Až na výjimky (jako je Příbram, České Budějovice….) nebyli na stadiony vpuštěni aktivní fanoušci a zápasy se tak hrají v tichu, bez atmosféry. Pokusy oživit fotbal ruchy z ampliónů nevycházejí, na fotbal se ani nedá koukat, bez fanoušků to nemá smysl.

Uvědomuji si nebezpečí opětovného nárůstu nemocných, ale nevěřím, že by na to mělo otevření stadionů zásadní vliv. Vždyť roušky už nejsou povinné skoro nikde, lidé se vrátili do MHD, shlukují se v parcích a na náplavkách, mohou do kina, do divadla, do velkých nákupních center, do hobby marketů, tak proč ne na fotbal?

Ze začátku bylo zajímavé sledovat, jak se k nařízení vlády postaví fanouškovské tábory. Správně se dalo tušit, že Chacharům nikdo nezabrání, aby vycestovali napříč republikou. Stejně tak se většina táborů v menším, či větším počtu vyskytuje během zápasů před branami svých stadionů. Takže se lidi stejně shlukují, akorát to není vna tribunách...



Nesmyslnost tohoto nařízení byla krásně vidět během sobotního utkání v Ďolíčku. Na první zápas s Českými Budějovice, o týden dříve, dorazilo na štaflích jen pár dobrodruhů. Tuto sobotu se již chystaly plošiny a jeřáby a jen pár metrů od hřiště, za vysokou zdí to žilo, více než na stadionu. Fanoušci dělali, co mohli, jen aby dohlédli na pažit vršovického stadionu. Ano, fanoušci jsou vynalézaví. Někteří si donesli před stadiony televize, aby měli alespoň malinko přehled, další ekipa pojala zápas jako letní párty s grilovačkou…Hráči po zápasech chodí děkovat fandům k plotům, zdraví je skrz mříže. A ačkoliv se nad tím v první chvíli pousmějete, oceníte nápaditost jednotlivých táborů, nakonec vám však dojde, že je to smutné. Smutné a nedůstojné.

A to už nezmiňuji fakt, že jsou fanoušci před branami snadným terčem aktivních policejních složek, protože jsou tak nějak „mimo záznam“ a jejich nesmyslné zákroky nejsou na očích. Posvítit si na fanoušky za plotem se rozhodla také LFA, která zahájila disciplinární řízení s klubem Baník Ostrava pro použití zakázané pyrotechniky v utkání s FC Fastav Zlín. Chápete?

První utkání se odehrálo za účastni 130 osob, poté stoup povolený počet na 300 lidí během utkání. Dnes je to 500 a brzy se to číslo snad zvýší na tisícovku. To je ale pořád málo. Co kdyby se místo té tisícovky otevřely brány všem zájemcům, kteří by na vlastní nebezpečí mohli na fotbal? Za dodržování bezpečnostních opatření a třeba dočasně s rozsektorováním stadionů? Myslíte, že by se něco stalo? Pokud by to nešlo, odpískejte celou sezónu, dohrajte ji bez lidí, ale vzkažte všem, že od nové sezóny 2020/2021 to rozjedeme se vším všudy a hlavně s fanoušky na tribunách.

Fotbal bez fanoušků nemá smysl!

Autor: DD

clbanner



Videa

Bad Blue Boys protestují proti Mamičům


další videa >
Vlajkonosi.cz
Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata! 08.10.2021

Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata!


VLAJKONOŠI v Chomutově 15.11.2019

VLAJKONOŠI v Chomutově


Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova! 09.11.2019

Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova!

více na www.vlajkonosi.cz>
Groundhopping.cz
BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál "No one likes us", posléze (možná až otravně) provází až do příletu domů...


Návštěva 3. ligy v německém Zwickau. 21.01.2023

Návštěva 3. ligy v německém Zwickau.


Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou! 13.07.2022

Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou!

více na www.groundhopping.cz>
clbanner
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace