registrovat | přihlásit se
vyhledat rss

Dva mrtví chuligáni v Brazílii a Polsku

svět hooligans pondělí, 02.04.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/dva-mrtvi-chuligani-v-brazilii-a-polsku/4/3983.jpg?width=570

Dva mrtví chuligáni, kteří nepřežili střet svých chuligánských gangů v Brazílii a Polsku. Znemožnění vstupu chuligánům Grasshoppers na stadion v Lucernu. Nový naučný film pro potírání chuligánů v polských školách. Nebo třeba patnáctileté připomenutí smrti Carlo Picornie. To všechno přinesla média ve 13. týdnu ve světě hooligans.

V Polsku zemřel 17tiletý fanoušek Cracovie

Při hromadné bitce v Krakově zemřel sedmnáctiletý fanoušek Cracovie. Střet fanoušků se měl odehrát přímo ve městské čtvrti, která patří pod křídla fanoušků Wisly. Podle polských medií podlehl fanoušek zraněním hlavy. V souvislosti s incidentem bylo zadrženo devět podezřelých.

V Brazílii byl zastřelen fanoušek Palmeiras
Stejně jako v Polsku i v Brazílii zemřel mladý chuligán, který byl podle dostupných informací střelen do hlavy při hromadné bitce chuligánů Palmeiras a Corinthians. Policie zatkla v souvislosti s bitkou čtyři účastníky. Brazílie bude v roce 2014 hostit Mistrovství Světa ve fotbale a místní policie ve spolupráci s armádou chystají tvrdá opatření proti hooligans.

V polských školách video proti hooligans
V Polsku budou žáci ve školách sledovat nový výchovný film s názvem „Kibic“, který by měl mládež odrazovat od vstupu do gangů fotbalových chuligánů. Podle policejních odhadů je v Polsku na 5000 nejradikálnější chuligánů.

Chuligáni Grasshoppers nevpuštěni na stadion

Minulý víkend nebylo na stadion FC Lucern vpuštěno 24 chuligánů, kteří přicestovali na utkání po vlastní ose. poté co se jim nepodařilo proniknout do fanouškovské hospody Lucernu se vydali na stadion. Při vstupu však byli obklíčeni policií a vyvedeni z města. Jednalo se o druhý zápas během šesti dnů. V předchozím zápase došlo k výtržnostem na vlakovém nádraží v Lucernu.

Švýcarská železnice proti Hooligans
Z výše zmíněným souvisí i následující. Švýcarské dráhy prosazují změnu zákona, který umožní v železniční dopravě odmítnout přepravu fotbalovým chuligánům. V minulém týdnu o tom informoval švýcarský tisk. Doposud neexistovala možnost, jak vyloučit z vlaku cestující, kteří mají platnou jízdenku. To by měla změnit novela zákona, která umožní vyloučit z přepravy jedince, kteří budou narušovat veřejný pořádek.

Fanoušci Ajaxu si připomněli smrt svého člena
Před 15 lety zemřel vůdce F-side (Ajax Amsterdam) Carlo Picornie (†36) při střetu s chuligány S.C.F. z Feyenoordu Rotterdam. Hromadná bitka se uskutečnila v březnu 1997 na louce u Beverwijku. Smrt tehdy vyvolala masivní potírání chuligánů. Fanoušci Ajaxu si zaplatili celou stránku v deníku De Telegraaf, která připomínala úmrtí jejich kamaráda před patnácti lety.

Pokud nám něco zásadního uniklo, tak náš e-mail znáte: info@supporters.cz

Autor: vb

Autor: redakce

clbanner



Videa

Bad Blue Boys protestují proti Mamičům


další videa >
Vlajkonosi.cz
Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata! 08.10.2021

Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata!


VLAJKONOŠI v Chomutově 15.11.2019

VLAJKONOŠI v Chomutově


Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova! 09.11.2019

Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova!

více na www.vlajkonosi.cz>
Groundhopping.cz
BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál "No one likes us", posléze (možná až otravně) provází až do příletu domů...


Návštěva 3. ligy v německém Zwickau. 21.01.2023

Návštěva 3. ligy v německém Zwickau.


Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou! 13.07.2022

Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou!

více na www.groundhopping.cz>
clbanner
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace