registrovat | přihlásit se
vyhledat rss

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě na stadion je i přes zákaz hostů jasné, že atmosféra zápasu bude oboustranná...

blog fanoušků neděle, 30.10.2022 - přejít do komentářů
/titleImg/blog-fanousku-uz-pri-ceste-na-stadion-je-i-pres-zakaz-hostu-jasne-ze-a-atmosfera-bude-oboustranna/4/10050.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

I když pro většinu fanoušků bylo odložení utkání s Kolínem ze čtvrtka na pátek čárou přes rozpočet, tak pro mě to byl dar z nebes. Ve čtvrtek jsem nemohl, ale páteční termín mi vyhovoval, a tak si narychlo zajišťuji vstupenku od kamaráda, který to měl přesně naopak a v pátek ráno vyrážím z Brna směr Uherské Hradiště. Čas výkopu je 13:00 je netradiční, ale jsem na místě s předstihem, a i když mají fanoušci Kolína zákaz výjezdu, tak je při pochodu na stadion více než jasné, že na stadionu nebudou desítky anonymních příznivců 1.FC Köln, ale že bude na stadionu parádní kotel a atmosféra bude tak oboustranná.

Přicházím ke stadionu a před hospodou se mísí fanoušci Slovácka a Kolína. Hodně pohodová nálada, a když na stadionu navštěvuji fanshop, tak bych řekl, že ten měl asi ten den hodně slušný vejvar, protože podle oblečení tam udělali solidní útratu i fanoušci z Německa.

Vstupuji na tribunu a vedle sektoru hostí, kde jsou děti, jsou stovky fanoušků z Kolína. Jo, to bude solidní atmosféra! Stadion se zaplňuje a oba sektory se dávají do fandění. Oba týmy nastupují, ale nemíří do středového kruhu, ale najednou se rozehrává od lajnové čáry... Aha, na světelné tabuli svítí 8. minuta, takže mi docvakne, že se začíná tam, kde se v pátek kvůli mlze skončilo.

Atmosféra zápasu je skvělá. Baví mě to. Oba sektory fandí a domácí kotel zapojuje i přilehlé tribuny. Jo, to by šlo. Měl jsem trochu obavy, že těch volných míst na stadionu bude mnohem víc. Přeci jen po pátečním odložení utkání se těch vstupenek všude možně vyrojilo víc než dost... Ale stadion vypadá opticky dobře.

Těsně před poločasem mířím na klobásku. Když vidím na jakém zajebaném grilu to dělají, tak i celkem váhám. Vypadalo to, že už ho nějaký ten pátek nečistili, ale hlad je silnější! Nakonec jsem spokojený Dal bych jí asi 8/10. Možná to bylo hladem, ale chuťově se mi zdála dobrá.

Dávám řeč se skupinkou domácích aktivních fans a zjišťuji, jestli bude nějaké choreo. Dostává se mi odpovědi, že nejspíš ne, že se to musí na UEFA snad hlásit předem, a že program posledních týdnů je hodně náročný, takže jsou všichni rádi, že stíhají alespoň fotbal.

Mířím zpět na tribunu a po pád minutách je tu penalta pro Kolín. Tribunami cloumají emoce, protože to moc na penaltu nevypadalo, ale těžko říct. Je fakt škoda, že když už je ten zkurvený VAR i na kapr lize, tak by v pohárových zápasech měl být taky. Nicméně domácí gólman chytá, takže emoce z radosti fans Kolína při odpískání pentle, se přesouvají na domácí stranu. Co se týče fotbalu, tak solidní. Určitě nebyl nijak propastný rozdíl mezi Bundesligovým týmem a českým fotbalem na klubové úrovni a o to možná smutnější je, že nakonec o osudu utkání rozhodne druhá penalta pro Kolín (a opět dost nepřesvědčivá...) no každopádně odpískaná byla a stadionem zní UEFA MAFIA. Domácí lavička je ve varu a vypadá to na veletrh sprostých slov směrem k sudím. Naopak v sektoru fanoušků Kolína se slaví a je k vidění i světlice (škoda, že jich nebylo víc).

V závěru přichází ještě podobný zákrok (jako před tím pentle pro Kolín) i na druhé straně, ale sudí tentokrát nepíská. Utkání tak nakonec končí výhrou německého celku 1:0. I tak se fanoušci Slovácka loučí se svým týmem potleskem ve stoje. Škoda, že utkání neskončilo třeba remízou 1:1. Určitě by si domácí fanoušci nějakou tu branku a emoce s tím spojené zasloužili.

Autor: redakce

clbanner



Videa

Bad Blue Boys protestují proti Mamičům


další videa >
Vlajkonosi.cz
Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata! 08.10.2021

Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata!


VLAJKONOŠI v Chomutově 15.11.2019

VLAJKONOŠI v Chomutově


Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova! 09.11.2019

Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova!

více na www.vlajkonosi.cz>
Groundhopping.cz
BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál "No one likes us", posléze (možná až otravně) provází až do příletu domů...


Návštěva 3. ligy v německém Zwickau. 21.01.2023

Návštěva 3. ligy v německém Zwickau.


Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou! 13.07.2022

Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou!

více na www.groundhopping.cz>
clbanner
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace