registrovat | přihlásit se
vyhledat rss

Akcia Žilinčanov na Banskú Bystricu

pondělí, 27.04.2015 - přejít do komentářů
Pohľad oboch táborov na incident počas víkendového derby
/titleImg/akcia-zilincanov-na-bansku-bystricu/4/6892.jpg?width=570

V piatok počas zápas medzi Duklou Banská Bystrica a MŠK Žilina atakuje zhruba dvadsiatka Žilinčanov domáci sektor, domáci útok odvracajú a oba tábory sa obhadzujú pyrotechnikou a prebieha menšia pasovačka. Tú ukončuje až polícia, pričom so sebou berie aj jedného Žilinčana. Domáci ešte po zápase na námestí napádajú skupinu Žilinčanov, ktorí boli prítomní v sektore hostí počas zápasu.

Pohľad Žiliny:
Do Bystrice vyráža 21 členná prevažne mladá zostava Žilinčanov bez družby. V priebehu druhého polčasu sa nabieha z kopca na domáci sektor, v ktorom mohlo byť odhadom 50 osôb. Pár domácich, čo v tom momente bolo mimo štadión, uteká pred nami až k bráne. Odtiaľ zo sektora vybiehajú ďalší Bystričania, lieta pyro a prebieha meranie síl, počas ktorého zatláčame domácich ku sektoru. Všetko ukončuje zásah polície, kedy sa dávame na ústup. Dvoch od nás pri úteku odchytáva polícia. Ultras mentalita vraví chrániť pred políciou aj súpera, Bystričania niečo také asi nepoznajú a nášho chalana kopú spolu so psami počas jeho zatýkania a ako bonus si pýtajú od polície jeho tričko, ktorá im ho ochotne dáva. Napriek tomu to bol príjemne strávený podvečer a dúfame, že už o dva roky si budeme môcť podobnú akciu zopakovať. Športu zdar!

Pohľad Banskej Bystrice:
Hoci sme sa nechceli ku piatkovým udalostiam vyjadrovať na internete, nemôžeme nereagovať na zverejnený pohľad Žiliny. Približne v sedemdesiatej minúte zápasu nabieha z kopca na náš sektor skupina žilinských chuligánov s bengálmi v rukách, ktorí napádajú dvoch chalanov vracajúcich sa cez parkovisko do kotla. Hoci sa hostia sa spočiatku dostali až ku bráne do sektoru, zjavne precenili svoje sily, pretože reakcia ľudí z domáceho sektora je pohotová. Opačným smerom letia bengále, pôvodne pripravené na odpálenie na koniec zápasu a pri následnej konfrontácii Žilina začala strácať a dáva sa na ústup.

Tí Žilinčania, ktorí nestíhajú újsť, sú aj napriek blížiacim sa policajtom bití. Dvaja sa zamykajú v priľahlej krčme, kde sa po krátkej dobe dostávame. Nevítaní hostia utekajú zadným vchodom von, kde sa im tiež ušlo pár pozdravov. Žilina tratí nejaké suveníry. Nenávisť a adrenalín spôsobujú, že jeden z dostihnutých Žilinčanov inkasuje na zemi aj za prítomnosti policajtov, ktorí nevedia udržať vyhecovanú skupinu. Po zápase na námestí inkasuje skupina Šošonov, ktorá bola počas celého zápasu prítomná v sektore hostí. Všetci jedinci pred nakladačkou ešte stíhajú zapierať svoje farby. Napriek všetkému rešpekt pred Žilinou za odhodlanie, s ktorou pripravili a zrealizovali piatkovú akciu.

P. S. - prikladáme fotografiu, zachytenú redaktorom TMK, o ktorej nech si vytvorí obraz každý sám. Jasne na nej vidieť, že Žilina bola na úteku a inkasuje ešte v čase, keď polícia situáciu nemá pod kontrolou, nehovoriac o tom, že PZ nabieha na miesto od strany domáceho sektoru, kde sa spočiatku zameriava na masírovanie domácich.


zdroj: Fanúšikovia na Slovensku 

Autor: OndrejG

clbanner



Videa

Bad Blue Boys protestují proti Mamičům


další videa >
Vlajkonosi.cz
Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata! 08.10.2021

Pojeď i ty do Budějovic podpořit Lvíčata!


VLAJKONOŠI v Chomutově 15.11.2019

VLAJKONOŠI v Chomutově


Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova! 09.11.2019

Hej, Bando! Ve čtvrtek všichni do Chomutova!

více na www.vlajkonosi.cz>
Groundhopping.cz
BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou na Millwall aneb když vás chorál "No one likes us", posléze (možná až otravně) provází až do příletu domů...


Návštěva 3. ligy v německém Zwickau. 21.01.2023

Návštěva 3. ligy v německém Zwickau.


Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou! 13.07.2022

Oslavy 100 let klubu v Ostravě se povedly na výbornou!

více na www.groundhopping.cz>
clbanner
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace